Tuesday, February 24, 2009

FaRa di TaGgGgGEd..`~!!!!!!!!!!!



sToP n RiLEX!


aaaaaa.. setelah dikomen serta di igtkan oleh cik peanut berkali2 untuk membuat tag.. jadi aku yg bz yg mengalah kan PM nie pun merealisasikan lar kehendak cik peanut yg tak seberapa nie.. heheheh....

Sila berikan kegunaan lain yang digunakan oleh anda kepada barang-barang yang dinyatakan di bawah...(maksudnya bukan kegunaan sebenar barang tu tapi kegunaan tambahan yang anda buat la dengan barang tu, kira diaplikasikan oleh anda... konon kreatif la tu!) ---alamak.. adakah aku cukup kreatif ??? mari kita lihat.. :D

1. anak kunci...
kegunaan asal= iDOP kan moto ku.. vRoOm.2..~~ bukak PiNTu bIliK ku.. TAPI.. aku slalu lupe nak bawak kunci bilik... jd pak cik stor yg jaga kunci tuh pun dah kenal muke aku... owang len sume kene bayar rm2.. tapi aku tak nah bayar.. hahahahha! mekasih pak cik stor..~!! hehehehe

kegunaan luar biase= ish..tak le luar biase sgt.. kunci jugak digunakan sebagai pencucuk kat plug sbb aku nyer charger ade 2 kaki jer... jadi terpakse bagi dier extra kaki bagi menyenangkan akuk nak masukkan plug 2 kaki nie.. hahahahahh.. nasib baik aku tak nah kene kejutan elektrik... hhuhuhuhu...

2.penutup pen..
kegunaan asal=semestinyer untuk menutup pen.. tapi....... aku tak ske gune pen ader punutup.. sbb nnt aku mesti ilangkan penutup dier...hahahahaah...jadi aku lagi suke pen yg tekan tutup tuh.. hihiihih..pencil box aku mmg banyak pen tekan tutup jer... tak caye... jum usha pencil box aku kat bilik aku.. hahahha.. mai mai mai... hahahhaha

kegunaan luar biase=ish.. cam ne aku nak jawab soklan nie.. aku tak pakai pen ader penutup nie.. menyusah kan... aaaa.. back to school.. dulu aku ske cilok member aku nyer penutup pen stabilo tuh sbb kiteowang ske wat aktivit patahkan penutup pen yg mcm de tersisip terkuar tuh menggunakan celah2 jari.. hahahah.. ley ker imagine.. ???? jadi member aku bile nampak aku jer.. sume warning awal2 tak ley patahkan penutup pen dierwang. hahahahahha... ish3.. sape ajar nie.. shahahahhahah

3.botol minirel...
kegunaan asal=untuk letak air minirel la... ish3.. tak perlu tanye soklan macam nie.. penat taip.. hahahahha...

kegunaan luar biase=aaaaaa.. ape erhh..??? back to skola rendah... aku yg ganaz lagi cam dak tomboy mase skolah dulu.. aku ske wat penutup botol minirel wat main bola kat simen.. hauahuahuah.. ala2 main hoki tapi pakai kaki.... aku lar budak girl yg gile main bende tuh time pas abis skola .. hakhakhak..! ish.. ngape cam tak menjawab soklan.. aaaaa... botol minirel.. slalu aku potong due then letak air paip ntok pendidikan seni time darjah2 dulu.. hauhauahauhu.. sbb aku slalu lupe nak bawak sendiri ntok bawak cawan sendiri.. hihih.. ish tak main lar pinjam2.. mak kate jgn banyak sgt terhutang budi kat owang.. hahahahah

4.paper lame....
kegunaan asal=digunakan untuk alas makan klu mam kat lantai.....

kegunaan luar biase=mase kecik2.. aku ske rendam paper lame banyak2..pastuh aku hancurkan.. pastuh aku keringkan balik.. recycle... ahahhahahahahaha... tapi slalu nyer.. aku biar jer dier kering kat lua.. pastuh mesti tinge aku kene tarik ngan mak.. 'farahin ape yg ko wat kat luar nie..~!!????' hahahah.. aktivit melarikan diri or buat2 tido mesti dilakukan.. tapi slalu nyer.. kene tarik gak tinge.. *muke tak reti tipu mak* hahahahahahah

5.suar adik2 sedare kite.....hihihihi
kegunaan asal=ish... mesti lar untuk pakai..... menutup serta mencegah angin yg terlalu banyak masuk twos ke adik2 sedare kite.. hahahahahhah

kegunaan luar biase=aaaaaa... cam ne nie.. aku dah baik.. aku tak main bende2 macam nie.. wahahahhahah! sarungkan kat kepale teddy bear yg kowang suke... hahahahha.. baru lar ader style.. wahahahhaha! bergaya.. teddy superspend! er..... hahahahahhahahaah.

6.lesung batu...
kegunaan asal=salu aku tgk.. mak aku gune lesung ntok tumbuk bawang.... serta bende2 untuk ditumis... :D tgk jer.. huhuhuhh..

kegunaan luar biase=lesung.. batu... mase kacik2.. aku ske curik lesung batu mak aku.. aku ketukkan ngan batu len.. ngan harapan.. ade percikan api.. n ley wat unggun api.. wahahhahahahaha..~!!!!!! sbb mancis sume mak aku dah sorok.. kuat sgt main api.... ish.. TO: NABILA N IERA... AKU SKE MASAK APER ERHH MASE KECIK2???? clue... air bandung selasih.. hahahahahhahahahahah...wAAASai..`!!!!!!

7.langsir....
kegunaan asal=untuk hiasan lam umah..

kegunaan luar biase=yg penah aku tgk budak wat..... lap tangan pas makan nasik yg tangan ye penuh ngan kari.. kat langsir..~!!!! wahahahahahhaahahh~!!! ish3 budak2 zaman skung.. kreatif.. hahahhahah.. aku ske masuk celah2 langsir mak aku... pusing2... pastuh.. tada..~!!! aku lar hantu bungkus kat tingkap.. wahahahah..~! amacam seram..?? pastuh aku sendiri kelam kabut.. rimas tak ley bukak.. uwaa.......~~!!!! hahahahahh

8.komputer opis...
kegunaan biase=digunakan untuk melakukan tugas2 yg diberikan untuk org atasan.. chewaah.. macam penah keje opis..

kegunaan luar biase=tempat aku menternak virus2... sbb slalu nyer.. mmg dah penuh ngan virus... lg2 ayah aku nyer komputer opis... huhuhuhuhu

9.duit syiling...
kegunaan asal=wat pakai mesin basuh rm2.00 tuh.. huuhuhuhuhuhu

kegunaan luar biase=aku wat bangunan wet syiling ngan tabung mak aku.. bukan tabung aku.. wahahhahahaah...~! pastuh klu runtuh.. mak aku kelam kabut lar carik aku.. aku dah hulur2 awal2 kat mak aku.. suh tarik.. wahahhahahaha.....

10.laman blog
kegunaan asal=mengetahui perkembangan owang2 tersayang.. n tercinta... :D

kegunaan luar biase=mempamerkan ketidaksiuman nya diri ku nie.. wahahhahahaahh


aaaa.. abis pun.. ish3.. iera.. mane ader aku tidur jer.. aku bz tau.. hehehehehhe.. MUke KEMbali tensen..... kunun2....

3 comments:

monster la la land said...

mahaha
tx kmen2 lam blog hudus tu
ishh
ttap risau uhh ngan rsult
fara skang watpe je?U?
;DD

Cik Peanut said...

hohohoho
tq2x si kecik ekrana menjawab tag ku..hehehhe
hadiah akan di post dengan kadar segera..heheheh...

weh, aku tahu ko masak ape..ko kan dah g tau yang ko masak berudu dulu..yek, ko makan macam bubur ek...

sejarah jawapanmu di atas betul belaka..
heheheh

Cik Peanut said...

fara..
usha2 blog aku
ade pengumuman penting
hik2x,,,

Search